top of page

FOTO: ESMAY VERMEULEN

Dagvoorzitter

In 2011 duwde voor het eerst iemand mij een podium op. En hoewel je natuurlijk niet zo maar mensen moet duwen (dat kan gevaarlijk zijn), ben ik daar nog steeds dankbaar voor. Vragen stellen was altijd al wat ik deed. Alleen nu met een microfoon in mijn hand. Ik heb van wat ik het liefst deed ook mijn werk kunnen maken.

Op een podium voel ik me thuis. En dat straalt af op mijn gasten. Mijn belangrijkste kwaliteit is dat ik de mensen die ik uitnodig op het podium op hun gemak stel. Als zij zich goed voelen, wordt de hele show beter. En voelt de zaal zich ook beter. Dat betekent bij mij: informele setting met humor, maar wel inhoudelijk en zo goed mogelijk voorbereid.
 

DSC01020.jpg

Wat opdrachtgevers van mij mogen verwachten als dagvoorzitter, is dat ik van begin tot eind betrokken ben. Ver voor de dag zelf kom ik naar je toe en vraag ik alles wat ik weten moet om een goede dagvoorzitter te kunnen zijn. De voorbereiding is voor mij niet het halve werk, maar zo goed als al het werk. Zodra wij met elkaar kunnen lezen en schrijven, hoeven we op de dag zelf alleen nog maar te doen wat we eerder al af hebben gesproken en er een leuke dag van te maken.

Wat ik voor een opdrachtgever doe als dagvoorzitter is alle stress uit handen nemen. Op de dag van het evenement moet je als organisator de handen vrij hebben om brandjes te blussen. Dus laat dan de rest vooral aan mij over: de verantwoordelijkheid voor het geruststellen van de keynote speaker, de laatste afstemming met de techniek, een handje schudden met de eerste mensen die binnen komen wandelen.

Ik kwam van een handjevol opdrachtgevers in het begin. De afgelopen jaren groeide alles uit naar zoveel werk dat ik soms mensen moet teleur stellen. Honderden opdrachtgevers mocht ik blij maken met een optreden, van de maatschappelijke partijen tot de zakelijke sector en overheden. Van de zaal met dertig medewerkers, tot de hal met duizenden bezoekers.

Meer over hoe ik dit werk ben gaan doen, leg ik je uit in mijn biografie.

Ik was dagvoorzitter voor...

Verder praten, of benieuwd naar mijn tarieven?

klimaatdag.jpg
  • TikTok
  • alt.text.label.Instagram
  • Threads
  • alt.text.label.YouTube
  • LinkedIn
  • AD_Logo_2020.svg
bottom of page