top of page
Banner Marcels AD.jpg

Presentator voor AD/Play
In 2022 werd Play opgericht, het nieuwe videoplatform van DPG Media. Zin vol vermaak, te zien op AD.nl, NU.nl en andere DPG-titels. Ik was vanaf het begin één van de vaste gezichten van de programma's op Play.

De series die ik met mijn fantastische team heb gepresenteerd en/of gemaakt lopen nogal uiteen. Mijn programma's zijn human interest, voxpops, uitlegvideo's, documentaireseries, satire en diepte-interviews. Klik op één van de thumbnails om te bekijken wat voor leuks we allemaal hebben gemaakt.

Mijn programma's op AD.nl

Samenwerken

Als freelancer sta ik altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Of dat nou is voor of achter de camera, puur als presentator of als programmamaker betrokken in de aanloop naar het programma.

Keer kennismaken?

7A1EC22E-108D-4C81-8E5A-DE1160B4D925.JPG

FOTO: LIN WOLDENDORP

Henk Krol is 'Koning VOTO', een parodie op Koning TOTO

Marcel redt de Verkiezingen

In 2023 kwam mijn droom uit: een satirisch progamma maken over de verkiezingen. In Marcel redt de Verkiezingen bezoek ik echte politici, om plannen te pitchen die eigenlijk niet serieus te nemen zijn - en ze vervolgens ook écht uit te voeren. En zo zat ik ineens op de bank bij Henk Krol, Theo Hiddema, Ivo Opstelten, Henk Kamp, Caroline van der Plas, Kees van der Staaij, Maurice de Hond...

Of het aan ons programma lag zal altijd de vraag blijven, maar de opkomst bij de Provinciale Statenverkiezingen was in 2023 significant hoger.

Marcel Bamberg (idee/spel), Marieke Brouwer (productie), Lonneke Potrafke (productie), Selin Ulten (productie), Hielke Jan Borger (redactie/spel), Imke Slump (redactie), Jordi Holterman (redactie), Vincent Geers (schrijver), Liza den Hartog (redactie), Saskia Troccoli (eindredactie), Roy de Graaff (montage), David Bezemer (regie), Paul Damen (camera), Lisette Spiegeler (camera), Jason DeGraw (geluid), Joris Geurts (geluid), Pedro du Buf (animaties), Fred Tolboom (producent), Boudewijn Smals (producent).

0D851CFC-3CFF-485B-B5AA-5B0518C74403.JPG

FOTO: LIN WOLDENDORP

Nederland versus de AI

In Nederland versus de AI zoeken we eens en voor altijd uit of wij Nederlanders echt zo'n ongelofelijk getalenteerd volkje zijn, of dat dat misschien wel mee valt. En of ook wij eraan gaan, wanneer de AI steeds slimmer wordt.

Marieke Brouwer (productie), Lonneke Potrafke (productie), Bastiaan van Oorde (edit), Roy de Graaff (edit), Martijn Hensbroek (camera/regie), Saskia Troccoli (commissioning editor), Liza den Hartog (eindredactie).

IMG_2458-8.jpg

Kijken=Weten

In de Kijken=Weten explainers behandelen wisselende presentatoren in een paar minuten de ingewikkeldste vragen op een begrijpelijke manier. De explainers zijn op de kanalen van DPG Media te zien, waaronder AD.nl en NU.nl. Afleveringen zijn te vinden onder de artikelen op de websites, maar ook op AD.nl/play.

Marcel Bamberg (presentatie), Marieke Brouwer (productie), Lonneke Potrafke (productie), Imke Slump (redactie), Liza den Hartog (eindredactie), Saskia Troccoli (commissioning editor), Roy de Graaff (edit), Bastiaan van Oorde (edit), Roland de Jonge (edit), Lisette Spiegeler (camera/regie), Martijn Hensbroek (camera/regie), Pedro du Buf (animaties), Fred Tolboom (producent), Boudewijn Smals (producent).

  • TikTok
  • alt.text.label.Instagram
  • Threads
  • alt.text.label.YouTube
  • LinkedIn
  • AD_Logo_2020.svg
bottom of page