top of page

Marcel redt de Verkiezingen

Lokale verkiezingen zijn niet populair in Nederland. Soms komt de opkomst niet boven de 50%. In Marcel redt de Verkiezingen ga ik op zoek naar oplossingen. Ik bedenk de bizarste dingen om mensen naar de stembus te trekken, want alle 'normale' ideeën hebben niet geleid tot verbetering. Ik leg mijn ideeën voor aan echte politici en test ze uit in de praktijk.

Mijn programma's op AD.nl

7A1EC22E-108D-4C81-8E5A-DE1160B4D925.JPG

FOTO: LIN WOLDENDORP

Henk Krol is 'Koning VOTO', een parodie op Koning TOTO

Marcel redt de Verkiezingen

In 2023 kwam mijn droom uit: een satirisch progamma maken over de verkiezingen. In Marcel redt de Verkiezingen bezoek ik echte politici, om plannen te pitchen die eigenlijk niet serieus te nemen zijn - en ze vervolgens ook écht uit te voeren. En zo zat ik ineens op de bank bij Henk Krol, Theo Hiddema, Ivo Opstelten, Henk Kamp, Caroline van der Plas, Kees van der Staaij, Maurice de Hond...

Of het aan ons programma lag zal altijd de vraag blijven, maar de opkomst bij de Provinciale Statenverkiezingen was in 2023 significant hoger.

Marcel Bamberg (idee/spel), Marieke Brouwer (productie), Lonneke Potrafke (productie), Selin Ulten (productie), Hielke Jan Borger (redactie/spel), Imke Slump (redactie), Jordi Holterman (redactie), Vincent Geers (schrijver), Liza den Hartog (redactie), Saskia Troccoli (eindredactie), Roy de Graaff (montage), David Bezemer (regie), Paul Damen (camera), Lisette Spiegeler (camera), Jason DeGraw (geluid), Joris Geurts (geluid), Pedro du Buf (animaties), Fred Tolboom (producent), Boudewijn Smals (producent).

Samenwerken
Als freelancer sta ik altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Of dat nou is voor of achter de camera, puur als presentator of als programmamaker betrokken in de aanloop naar het programma. Keer kennismaken?

  • TikTok
  • alt.text.label.Instagram
  • Threads
  • alt.text.label.YouTube
  • LinkedIn
  • AD_Logo_2020.svg
bottom of page