top of page

FOTO: ESMAY VERMEULEN

Even voorstellen​

 

De meeste mensen worden doodongelukkig van het idee morgen een presentatie te moeten geven voor een honderden mensen. Daar heb ik gelukkig geen last van. Waar ik doodongelukkig van word is ABBA. Ieder zo zijn ding.

Als je me vraagt wat ik doe, is het simpelste antwoord: ik presenteer en bedenk. In de breedste zin van het woord. Ik presenteer voor camera, op podia of in podcasts. En ik bedenk programma's voor zowel beeld (televisie, radio, internet) of live shows (een podium met wat mensen ervoor).

Ik werk als presentator voor camera, dagvoorzitter, ik maak en produceer podcasts, verzorg voice-overs en kan ook de productie van een video(serie) voor mijn rekening nemen. Het is nog nooit niet gelukt.

Henk Krol doet mee aan een parodie op de TOTO-reclame

Als programmamaker en presentator zou je me kunnen kennen van AD.nl. Één van de series die ik recent maakte is Marcel redt de Verkiezingen, een satirisch programma waarin ik belachelijke ideeën pitch voor een hogere opkomst bij verkiezingen, bij echte politici.  Alle afleveringen van Marcel redt de Verkiezingen zijn te bekijken op AD.nl/play.

De afgelopen tien jaar heb ik veel werk gedaan als dagvoorzitter. Daarmee begon ik toen ik voorzitter was van de Nationale Jeugdraad, en me tegen de transitie in de jeugdzorg begon aan te bemoeien.

In de jaren daarna ben ik steeds vaker debatten gaan leiden of heb ik zelf het initiatief genomen om evenementen te organiseren die ik aan elkaar praatte. 
Inmiddels doe ik alles wat ik leuk vind, als freelance presentator, programmamaker, dagvoorzitter, videomaker, podcaster en alles ertussen in. Ik heb programma's morgen maken voor AT5, VPRO, RTL, en IedereenLive.

Politieke Spelletjes voor AT5 met Luuk Dresen

Samen met mijn vriend Luuk Dresen bedacht en produceerde ik het programma Politieke Spelletjes. In het eerste seizoen spraken we af bordspelletjes te spelen met mensen op straat en ze ondertussen te bevragen over de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Vanaf het tweede seizoen zonden we niet alleen uit op YouTube, maar ook dagelijks op AT5.

In wat ik maak verwerk ik altijd humor en zie je vaak onderwerpen als politiek, en maatschappelijke betrokkenheid terug.

 

En dat zie je ook terug in de dingen die ik doe naast mijn werk als presentator, ben ik maker van satire en humoristische video's. Deze kun je kennen van YouTube, TikTok of Instagram.

Met mijn humor heb ik nog wel eens een gooi gedaan naar het grote publiek. Ik ben de helft van cabaretduo Bamberg & Smit. Een te gek avontuur, met Oscar Smit aan mijn zijde. Ik herinner me vooral de woorden van regisseur Koos Terpstra herinner, die ons zei: "Dit is zo'n ongecoördineerde zooi, jullie weten absoluut niet wat doet. Ik vind het briljant - niets meer aan doen."
 
We bereikten de finalerondes en stonden in volle Leidse Schouwburg. Winnen lukte niet, maar dat kan achteraf best eens een fout zijn geweest van de jury (de VAR bestond nog niet). 

Lang verhaal kort: ik presenteer graag en ik kan programma's bedenken, voor op podia, voor camera of alles waar een microfoon en een stem aan mee doen.

Marcel Bamberg en Oscar Smit doen mee aan het Leids Cabaret Festival in 2019.
  • TikTok
  • alt.text.label.Instagram
  • Threads
  • alt.text.label.YouTube
  • LinkedIn
  • AD_Logo_2020.svg
bottom of page